РЕГИОНАЛЕН ЕКСПЕРТНО-КОНСУЛТАНТСКИ И ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР "ЧИТАЛИЩА" - СИЛИСТРА

Концерт на съставите на НЧ "Доростол"
На 22 номври 2017 г. съставите на Читалище "Доростол-1870" поднесоха на силистренската публика празнична програма, посветена на Деня на християнското семейство и Деня на Толерантността.В Празничния концерт взеха участие Смесен хор "Седянка" с диригент Лидия Кулева, групите за стари градски песни - "Златна есен" с худ. ръководител Йорданка Димова , "Чар"и "Обич" с худ.ръководители Анна Терзиева и Тодор Скорчелиев, групите за автентичен фолклор "Добруджа" - с ръководители Пламен Калчев и Мария Христова, "Златен клас" с ръководители Тодор Скорчелиев и Недка Куличкова, "Добруджански славеи"- с ръководители Мария Костадинова и Тодор Скорчелиев, балет "Лиденс" с худ. ръководител и балетен педагог Лидия Маркарян, Клубът по спортни танци "Импресия"- с худ. ръководител и балетен педагог - Наташа Кунева.
Поздравление от името на Община Силистра поднесе инж. Тихомир Борачев, а участниците в програмата го дариха с коледен венец.

Поздравителен адрес НЧ „Доростол-1870” получи и от областния управител Ивелин Статев. Водещата на вечерта – актрисата Нели Тодорова, разказа за успехите на формациите, за завоюваните медали и отличия, за приноса им към повишаване на славата и авторитета на нашия град и Добруджа.
Като гост в концертната програма се включи и младежката група „Луди ,млади” от НЧ "Възраждане -1940"- с. Сребърна, която поздрави домакините с две красиви български народни песни.

Подредената кулинарна изложба беше богата и разнообразна. А празничните гозби бяха представени от Смесен хор "Седянка" , групите за автентичен фолклор "Добруджа, ,"Златен клас" ,"Добруджански славеи"и НЧ "Възраждане-1940"- с. Сребърна.
За привеждане на интериора в залата в автентичен стил се погрижи ФГ „Добруджа”.

В края на празничната вечер Маргарита Любомирова – председател на читалището, благодари на всички участници в концерта, награди най - добре представилите се в кулинарната изложба и пожела на всички присъстващи в залата здраве, успехи и хубаво настроение на предстоящите коледно- новогодишни празници.

28.12.2017