РЕГИОНАЛЕН ЕКСПЕРТНО-КОНСУЛТАНТСКИ И ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР "ЧИТАЛИЩА" - СИЛИСТРА

Поредна награда за хор "Седянка" от международен фестивал
Трета награда сред 15 състава и индивидуални изпълнители от България - София, Ботевград, Шумен, Хасково, Силистра и др, и Румъния - Гюргево, за Смесен хор "Седянка" Силистра с диригент Лидия Кулева от първия Национален православен фестивал "Св. св. Кирил и Методий" (с международно участие), дело на Русенска митрополия и на Свети синод на БПЦ, проведен в с. Медовина, Търговищка област. Поповското село е четвъртото населено място в страната, където се провеждат подобни прояви - останалите са в София, Поморие и Габрово/Троян.

Участието на силистренските певци, които имат нови попълнения в състава си, бе оценено от жури с председател Милен Иванов от БНТ. Международната им изява е трета за творческия сезон след конкурса в град Кишинев, Република Молдова, където заеха трето място, и традиционния фестивал в Черна вода, Република Румъния.

Предстоят още две пътувания в чужбина - в края на м. май за конкурс в град Тузла, Република Босна и Херцеговина, и през м. юни- за фестивал във връзка с годишнина на хоровете пеене в град Кълъраш, Република Румъния.

12.05.2018