РЕГИОНАЛЕН ЕКСПЕРТНО-КОНСУЛТАНТСКИ И ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР "ЧИТАЛИЩА" - СИЛИСТРА

Танцьори от Дулово и Силистра заедно първенци на международен фестивал в Поморие и Ахелой
Децата от танцов състав "Дуло"- гр. Дулово, съвместно с танцов ансамбъл "Ритъм"- гр. Силистра с ръководител Росен Атанасов, спечелиха първо място в Международния конкурсен фестивал на изкуствата "Радост на морския бряг", организиран от Община Поморие и гр. Ахелой.

Във фестивала взеха участие състави от Австрия, Унгария, Румъния, Украйна, Русия, Словакия и България. Дуловчанчетата представиха пред публиката китка от фолклорни танци и обраха овациите на публиката и гласовете на журито.
По време на фестивала децата имаха три изяви в градовете Ахелой и Поморие!

От 24 до 26.06.2018 г. гр.Ахелой бе домакин на Международния фестивал „Радост на морския бряг“. Градът посрещна над 1 000 участници от Словакия, Германия, Унгария, Румъния, Черна гора и България. Програмата започна на 24.06.2018 г. с дефиле на многобройните таланти. Дефилето тръгна от НЧ „Светлина 1934“ и стигна до градския парк, където се състоя официалното откриване на фестивала и концерта.

Награждаването на отличените участници се състоя на на сцената в парка. Честито да им е първото място на нашите деца!
Огромни благодарности и аплодисменти за нашите добруджанчета! Нека им пожелаем здраве и бъдещи сценични успехи, както в България така и по света!

Текст: Миглена Костова / Пламен Дачев

27.06.2018