РЕГИОНАЛЕН ЕКСПЕРТНО-КОНСУЛТАНТСКИ И ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР "ЧИТАЛИЩА" - СИЛИСТРА

В програмата за Празника на Силистра - Празник на хляба
Във връзка с Празника на град Силистра - Кръстовден - 14 септември 2018г., Община Силистра, Дирекция „Хуманитарни дейности“, отдел „Култура“ и Регионален исторически музей организират Празник на хляба и песента с участието на читалища и фирми, производители на хляб и тестени изделия.
Целта на проявата е да се представят традициите на Добруджанския край, свързани с целия процес на производството на хляб и хлебни изделия. Регионът ни е известен като житницата на България, затова обредността в Силистренския край носи своята специфика, уникалност и автентичност.
С празника се дава възможност на читалищата и фирмите да покажат разнообразието от обичаи, хлебни продукти и артефакти от жътвата до производството на хляба.
Проявата ще се проведе на 13 септември 2018 год. в гр. Силистра. Точното място ще се уточни допълнително.
Каним Ви да участвате в Празника с щандове, на които да бъдат изложени произведени от Вас тестени продукти /пити, баници, мекици, кекс, сладки и други изделия по ваша преценка/. Щандовете да бъдат аранжирани в съответствие със символиката на празника.
Изискванията за участие са:
- Представяне на ритуали и обичаи, свързани с жътвата и производството на
хляб;
086 82 42 43 Факс: (086) 82 33 43 E-mail: major@isilistra.bg

Пул. "Симеон Велики" № 33 7500 Силистра
- Представяне на хляб и хлебни изделия на щандове, украсени във фолклорен стил;
- Всички участници да бъдат в подходящи костюми, свързани със символиката на празника;
- Кратка анотация за всеки участник;
- Срок за писмено подаване на заявките - 15.08.2018 г. - Отдел „Култура“- Воля Краева и Нурай Исмаилова - тел. 086/816258, e-mai-kultura ss@abv.bg

24.07.2018