РЕГИОНАЛЕН ЕКСПЕРТНО-КОНСУЛТАНТСКИ И ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР "ЧИТАЛИЩА" - СИЛИСТРА

Гарванска изява в Черни вит, Тетевенско
На 25 август 2018 година самодейците от НЧ „Димитър Иванов Полянов - 1870“ за пореден път доказаха творчество и всеодайност . С явявянето си на сцената на 38 – мия фолклорен събор на народното творчество „От Тимок до Вита”, село Черни Вит, община Тетевен, те плениха компетентното журито с председател Галя Петрова-Киркова – гл. ас. д-р по народно пеене в АМТИИ-град Пловдив и членове: Пейо Пеев – оркестрант в оркестъра на БНР град София, и Мартин Мочков – хореограф на Северняшкия ансамбъл.

Гарванци бяха част от 150 фолклорни състави, инструментални групи, индивидуални изпълнители, инструменталисти, певци, танцьори, групи за народни обичаи и разказвачи, представящи автентичен и обработен фолклор от 60 населени места, но единствени представители от Силистренска област.

Самодейците от Женската и Мъжката фолклорни групи за автентичен фолклор и Смесената танцова група за автентични хора се съревноваваха в конкурса на събора, разделен на осем категории, като всяка категория е разделена на три възрастови групи.

За представянето си самодейците са наградени с грамоти и други награди, които награди очакват да пристигнат скоро в читалището. След блестящото представяне се отдели време и за релаксираща разходка.

27.08.2018