РЕГИОНАЛЕН ЕКСПЕРТНО-КОНСУЛТАНТСКИ И ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР "ЧИТАЛИЩА" - СИЛИСТРА

Записи за Тянков ТВ в Сребърна и Ветрен
Екип на "Тянков ТВ" проведе записна акция за 11 клипа в силистренските села Сребърна и Ветрен, научаваме от ФсБ-профила на Живко Желев, кавалджия в ПФА „Добруджа” Добрич и ръководител на Оркестър „Бисери” – Добрич, автор на много аранжименти за народни песни и инструментални композиции.
Сред участниците в тях е дългогодишният самодеец Георги Иванов - солист в АНПТ "Силистра" при НЧ "Доростол", в момента кмет на село Сребърна. Записите са заедно с оркестър "Бисери" от Добрич, както и с подкрепата на техни приятели добруджанци.

Телевизия Tiankov folk е музикален телевизионен канал, изцяло насочен към съвременен и автентичен български фолклор в седемте фолклорни области - Тракийска, Странджанска, Добруджанска, Родопска, Северняшка, Шопска и Пиринска.

Чрез програмата на Tiankov folk телевизионната аудитория ще опознава жанровото многообразие на българския фолклор. Едновременно с това ще бъде отделено достатъчно време за новости и възможности за модерно звучене и интерпретация на фолклорното ни наследство, култура, традиции и обичаи. Телевизията е с 24-часов работен режим и е със сателитна и оптична свързаност.

С това нейната програма става достъпна не само за България, но и за цял свят, т.е. може да се гледа от много българи зад граница и от всички, които желаят да се запознаят с красотата на българската фолклорна музика. Програмния профил на телевизия Tiankov folk е монотематичен-музикално развлекателен с игрови елементи.

Програмата на музикалния канал е насочена към всички възрастови групи. Амбициите за създаването на телевизията е програмата да има информационно-развлекателен характер и да обхване всички аспекти на фолклорната музика. Идеите и тенденциите за развитие върху които е изградена програмната концепция са в съответствие с клаузите и изискванията на Закона за Радио и Телевизия.

13.09.2018