РЕГИОНАЛЕН ЕКСПЕРТНО-КОНСУЛТАНТСКИ И ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР "ЧИТАЛИЩА" - СИЛИСТРА

Танцьорите на Калипетрово с награда за най-добър костюм във Варна
На 17 март Танцова школа „Калипетровци“ взе участие в третото издание на фестивала на българския фолклор „Пролетно надиграване“ 2019 в град Варна с участие на танцови състави от Бургас, Русе, Пловдив, Велико Търново, Шумен, Добрич, Силистра, от градовете Суворово, Тервел, Плиска, Велики Преслав, Несебър, Белослав, Аврен, Игнатиево, варненското село Тополи, добруджанското село Бабук.

Тази година журито и организаторите оцени не само уникалната игра на танцьорите от ТШ „Калипетровци“, но и тяхното цялостното представяне, като им връчиха единствената награда за „НАЙ-ДОБЪР ФОЛКЛОРЕН КОСТЮМ“.Състезателите се надпреварварваха за оценките на високопрофесионалното академично жури с председател проф. д. изк. Лозанка Пейчева и членове д-р Данислав Кехайов – главен художествен ръководител на ансамбъл „Пирин“ и проф. д-р Антон Андонов – ръководител Катедра Хореография на АМТИИ – Пловдив и балетмайстор в ансамбъл „Тракия“.

Третото издание на фестивала на българския фолклор се организира от Grand Mall с партньорството на Сънрайз Мюзик ТВ и с подкрепата на Район Младост - Община Варна при специалното съдействие на кмета на Район Младост Христо Христов.

18.03.2019