РЕГИОНАЛЕН ЕКСПЕРТНО-КОНСУЛТАНТСКИ И ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР "ЧИТАЛИЩА" - СИЛИСТРА

Приключи конкурсът за картички в Дулово с базар в полза на детската градина в село Долец
Приключи шестото издание на Конкурс за коледни картички - една инициатива на Народно читалище "Бялата лястовица" - град Дулово. Изложбата с тях бе подредена като базар във фоайето в сградата на общината, посветена на каузата „Ремонт на оградата на детската градина в с. Долец, филиал на ДГ „Пролет“, с. Паисиево“. Повод за акцията е, че сградата е пострадала от урагана, разразил се на 4.11.2023 г.

От продажбата на картички и от дарения са събрани 325,65 лв. Картичка от изложбата бе взета и от Областна администрация - Силистра, за да бъде ползвана за новогодишни адресати. За благодарност - поздравителен адрес от областния управител Минчо Йорданов до организаторите на конкурса и отделно - за Филиала - детска градина в с. Долец - ваучер от 100 лв. от Книжарници „Везни 55“ - град Силистра. В конкурса награди са дадени на близо 30 деца от 20 населени места от цялата страна.

В поздрава си областният управител отправя посланието: "Поздравявам Ви с успешното провеждане на конкурса за коледни и новогодишни картички, проведен с благотворителна цел в полза на Детска градина – село Долец. В момент, изискващ съпричастност, Вие сторихте добро, заслужаващо да бъде отбелязано с най-голяма благодарност. Желая Ви и занапред да продължите успешно своята разнообразна художествено-творческа дейност. Чрез нея Вие доказвате, че Вашият екип е зареден с идеи, увличащи хора от различни възрасти, и реализирани с професионален замах".

29.12.2023