РЕГИОНАЛЕН ЕКСПЕРТНО-КОНСУЛТАНТСКИ И ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР "ЧИТАЛИЩА" - СИЛИСТРА

Готварски конкурс за Великден в град Дулово
Голям по количество, съдържание и разнообразие бе кулинарният конкурс, проведен в пространството пред ритуалната зала на Общинска администрация Дулово. Благодарение на него преди християнския Възкресен празник, наричан от народа ни Великден, шарено, пъстро и великденско стана настроението в добруджанския град навръх Велики четвъртък.

За участие със свои своеобразния произведения на гурме изкуството се регистрираха общо 23 читалища, училища, детски градини, кметства и индивидуални участници. Навсякъде ухаеше на прясно изпечени козунаци, сладки и баници. Актът на боядисването на яйца в духа на традицията с децата бе сред атракцията за представителите на институциите.

Играха се кръшни хора играхме от участници и гости, а незабравима остава и опитването на предложените гозби и символни за празника предложения, характерни за великденската трапеза. В своя профил във Фейсбук кметът инж. Невхис Мустафа написа по повод проявата: "Традициите са затова, за да ги пазим, да ги отбелязваме заедно и да ги предаваме нататък! Светли празници!".

02.05.2024