РЕГИОНАЛЕН ЕКСПЕРТНО-КОНСУЛТАНТСКИ И ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР "ЧИТАЛИЩА" - СИЛИСТРА

Концерт на състави на НЧ "Доростол" за Деня на самодеца и в навечерието на 3 март
На 1 март в залата на Младежкия дом в град Силистра бе проведен концерт в чест на 1 март – Ден на самодееца и празник на Баба Марта, посветен и на националния празник 3 март. В концерта участваха Смесен хор „Седянка“ с диригент Лидия Кулева със своя патриотичен репертоар, солисти от камерната танцова формация с р-л Симеон Симеонов, Вокална група с р-л Дариела Георгиева – двата състава са от ДФФ „Добруджанче“ към ансамбъл „Силистра“ с главен художествен ръководител Тихомир Лефтеров. Специален гост на концерта бе Градски духов оркестър с ръководител Йордан Здравков Георгиев.

Представен бе поздравът ДО ОБЩЕСТВЕНОСТТА НА ОБЛАСТ СИЛИСТРА на областния управител инж. Николай Неделчев по повод празника, в който се казва: „УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА, поздравявам Ви с националния празник „Трети март“, на която дата е подписан Санстефанският предварителен мирен договор за прекратяване на Руско-турската война от 1877-1878 г. На този ден свеждаме глави пред саможертвата на всички – българи опълченци и руси, украинци и финландци, румънци, поляци и представители на други нации, дали живота си в името на възстановяването на българска държава след петвековното ѝ отсъствие от политическата карта на Европа и на света“.

От името на местния законодателен орган Общински съвет Силистра поздрава поднесе неговият председател д-р Мария Димитрова. Председателят на читалището Маргарита Любомирова и членове на настоятелството бяха сред присъстващите в залата по време на концерта, предшестван същия ден от тържество в залата за спомени, ритуали и репетиции, намираща се в многофункционалната сграда на ул. Петър Вичев.

02.03.2023