РЕГИОНАЛЕН ЕКСПЕРТНО-КОНСУЛТАНТСКИ И ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР "ЧИТАЛИЩА" - СИЛИСТРА

"Като две капки вода" - сборно тутраканско шоу в Старо село
Не само по телевизията, но и в Старо село в един епизод се изяви телевизионното шоу „Като две капки вода“, съобщиха от община Тутракан, защото в него участваха като жури най-видни общинари: кметът д-р Димитър Стефанов и заместничката му Дарина Иванова плюс Доротея Бальовска – директор на ОЦИД и музикален педагог. Какво научаваме от съобщението: "Първият сезон „Читалища“ смая журито с впечатляващи превъплъщения и артистични трансформации. Самодейците от читалищата на община Тутракан превърнаха участието си в шоуто в невероятен празник на имитациите, смеха и доброто настроение.

Читалищният салон се огласи от песните на претендентите за слава. В ролята на водещия Рачков се превъплати Светла Коева - секретар на читалището домакин, чиято е и идеята за това имитационно състезание. Макар и само в една вечер зрителите се потопиха в магията му и се смяха от сърце. Своите финални преобразования направиха „Фамилия Тоника“ с песента „Приятели“ към НЧ „Възраждане – 1940“ с. Старо село; Дует „Ритон“ с песента „Някога, но не сега“ от НЧ „Стефан Караджа – 1940“ с. Шуменци; Хисарския поп с „Дай си сърцето“ от НЧ „Светлина – 1941“ с. Преславци; Паша Христова с песента „Повей, ветре“ и Лили Иванова с „Танго“ от НЧ „Васил Йорданов – 1942 “ с. Нова Черна; оркестър „Канарите“ с песента „Кучетата лаят“ към НЧ „Искра – 1928“ с. Цар Самуил. Всички се бяха постарали да подберат костюми, грим, прически, така че да се доближат визуално до образа.

В края на шоуто журито каза тежката си дума – в челната тройка с първи места са Галина Станкова с имитацията на великата Лили Иванова, Цветелина Борлакова като Паша Христова и двете от с. Нова Черна, и „Фамилия Тоника“ – от с. Старо село. Останалите изпълнители заеха почетното второ място. Петгодишната Славена Тодорова, която пее във ДВГ „Усмивчица“ към Общинския център за извънучилищни дейности, пожела да поздрави изпълнителите с „Песен за Левски“.

Едно незабравимо изживяване в Старо село, за което организаторите обещаха, че ще има следващи сезони и ще го направят пред многобройна публика!"

23.05.2023